Keresés az erőforrások között
Hozzászólás elküldése CTRL+Enterrel

Hozzászólás elküldése CTRL+Enterrel

Majdnem minden honlap bejegyzéseihez hozzá lehet szólni. Szeretjük az egyszerűséget, éppen ezért bemutatjuk, hogyan küldhető el egy hozzászólás a CTRL+Enter billentyűkombinációval.
bigblog2016-09-02 11:05:49 352

Nagyon jó dolog, ha leegyszerűsítjük felhasználóink dolgát azáltal, hogy a lehető legegyszerűbb módon teszünk elérhetővé bizonyos funkciókat a honlapon. Mai szkriptünk segítségével a felhasználók elküldhetik hozzászólásaikat a CTRL+Enter billentyűkombináció segítségével, így nem kell az egérrel is végrehajtaniuk egy műveletet.

Miért CTRL+Enter?

Mert lehet, hogy a felhasználóid szeretnek új sorba írni dolgokat. A CTRL+Enter a leghasználtabb megoldás olyan szövegmezők esetében, amelyekbe beilleszthető új sor.

Telepítés

A telepítés nagyon egyszerű - mindössze tudnod kell a hozzászólás elküldési gombjának és a szövegmezőnek az ID-ját. Előbbit a Hozzászólások űrlapja sablonban találhatod meg, egy olyan input elemnél, melynek value attribútuma "Küldés", utóbbit pedig ugyanabban a sablonban, a textarea elemnél. Az ID alapértelmezés szerint a gomb esetén addcBut, a szövegmező esetén pedig message.

A Hozzászólások űrlapja sablon végére illeszd be ezt a kódot:

<script type="text/javascript">
$('#message').keydown(function (e) {
 if (e.ctrlKey && e.keyCode == 13) {
 $("#addcBut").click();
 }
});
</script>

A kódban az alapértelmezett hozzászólási elemek azonosítói (ID) találhatóak. Amennyiben nem működik a szkript, valószínűleg helytelen azonosítót írtál be. Nyugodtan megoszthatod itt a honlapodat, amennyiben nem tudod vagy nem vagy biztos abban, mely azonosítókat kell használnod.

Hozzászólások (0)

A hozzászólási lehetőség ideiglenesen kikapcsolva